søndag 19. oktober 2008

IKT og eldre lærere?

Jeg har lest i gjennom Anette sitt innleg og tenker en del rundt det. Jeg er enig med Anette om at kompetansen på IKT må heves hos lærere. Men det er mange lærere i skolen som vegrer seg å ta i bruk IKT pga, de opplever IKT som skremmende. På mange skoler finnes det lærere som underviser på gammelmåten og ikke er villig til å lære seg IKT. Hvordan kan man få dem til å lære seg bruk av IKT i fagene? Det kan være flere år til de går av med pengsjon i mellomtiden er det elever som ikke får undervisning etter K06. Hva kan vi gjøre for å disse lærene intressert i å bruke IKT?

3 kommentarer:

Annette sa...

"Å ta det kjente inn i det ukjente"..
Kan vi bruke dette når det gjeld IKT også? Eg trur eldre lærarar kan meir enn dei trur. Og at dei av ein eller anna grunn har bestemt seg for at IKT er for den "nye generasjonen". Å snu haldningar kan vere vanskeleg. Interessa må vere til stades! Om lærarar ikkje er engasjerte er det heller inga læring tilstades.

Kva kan vi gjera..?

Bente K sa...

Er så enig så enig. Skremmende hvor mange lærere som egentlig vegrer seg for å ta i bruk IKT.
En dag må nok de også skjønne at utviklingen ikke bare er unødvendig:)

Liss sa...

IKT og eldre lærere.
Svar til Anette:
Jeg er helt enig med deg Anette om at eldre lærer kan mer en di selv tror om IKT. Det samme med at lærene må fere engasjert for at det skal bli mest mulig læring. Kanskje kan vi som kan noe om IKT prøve å skape inntresse for IKT. For eksempel vise dem noen måter å bruke IKT på

Svar til Bente:
Enig med deg Bente. Det vil presse seg frem i skolen at alle må bruke IKT i norskfaget.